Hervoegen gevel Laken

Is je gevel door de tijd vervuild of verzadigd door slagregen ?
Komen de voegen uit de gevel ? Zie je beginnende of vergevorderde beton-rot ?

Zoek niet verder, Facadri zorgt voor de juiste oplossing.

Hervoegen is vaak nodig om zo de levensduur en het uiterlijk van uw gevel te verbeteren. Door het zorgvuldig uitslijpen en hervoegen van de bestaande voegen, zorgen wij ervoor dat uw gevel er weer als nieuw uitziet. Onze aanpak helpt niet alleen bij het herstellen van uw pand, maar biedt ook preventie tegen vochtproblemen en bescherming tegen vriesweer, waardoor barsten in uw gevel vermeden worden.

Het slijpen en hervoegen is een essentieel onderdeel van gevelrenovatie. We weten hoe belangrijk een mooie gevel is voor uw woning of gebouw, omdat dit ook meteen stijl uitstraald. We zorgen ervoor dat elke voeg nauwkeurig wordt hersteld, waardoor uw gevel er prachtig uitziet en weer bestand is tegen de elementen zoals warmte, water, zand en wind.

Zoek je een gerespecteerde hervoeger in de regio van Laken? Laat het ons snel weten!

Gevelvoegen uithakken

Om je gevel opnieuw te voegen, begin je met het uithakken van de oude voeg met behulp van een hakhamer. Deze smalle beitel, die werkt met perslucht, maakt snelle maar gecontroleerde hakbewegingen die het onderliggende metselwerk niet beschadigen.

Het oude voegwerk wordt zo diep mogelijk uitgehakt, tot aan het gezonde metselwerk, om een stabiele ondergrond voor het nieuwe voegsel te creëren. Voordat je het nieuwe voegsel aanbrengt, is het essentieel om de uitgehakte voegen grondig te reinigen. Dit zorgt ervoor dat het voegsel goed kan hechten.

Gevelvoegen uitslijpen

Wanneer de voeg te smal of te hard is om uit te hakken, kiest men vaak voor het uitslijpen van de voegen. Dit proces kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Men kan bijvoorbeeld een haakse slijper gebruiken of een speciale frees inzetten, afhankelijk van het type voeg. Het uitslijpen van het voegwerk is een redelijk tijdrovende klus en neemt meer tijd in beslag dan het uithakken ervan. Vooral bij oude gebouwen is deze methode vaak noodzakelijk.

Gevel hervoegen

Na het uitslijpen van de voegen is de gevel klaar voor het hervoegen. Eerst worden de uitgeslepen voegen grondig gereinigd om stof en puin te verwijderen. Dit zorgt voor een betere hechting van het nieuwe voegsel. Vervolgens wordt het voegsel zorgvuldig aangebracht met een voegspijker, waarbij erop wordt gelet dat alle voegen gelijkmatig en volledig gevuld zijn.

Het voegsel moet daarna goed uitharden, wat enkele dagen kan duren. Gedurende deze periode is het belangrijk om de voegen vochtig te houden om scheuren te voorkomen. Zodra het voegsel volledig is uitgehard, wordt de gevel schoongemaakt om overtollig voegsel en resten te verwijderen. Hierdoor krijgt de gevel weer een nette en verzorgde uitstraling.

Welke soort gevelrenovatie is geschikt voor mijn gevel? 

Welke soort gevelrenovatie is geschikt voor mijn gevel? 

Uw gevel er terug volledig als nieuw laten uitzien? Het lijkt utopisch, maar dat is het niet. Met de nieuwste technieken maken wij uw gevel echt terug als nieuw. Benieuwd naar wat voor u zouden kunnen doen? Vraag uw vrijblijvende offerte!

Schilderen of kaleien van uw gevel?

Zijn de voegen nog goed, maar is door de tand destijds de kleur van uw stenen dof geworden? Dan is kaleien of schilderen zeker een goede optie. Wij zullen de volledige gevel onder handen nemen en transformeren. Vraag uw vrijblijvende offerte!

Gevelbepleistering of Crepi een onberispelijk resultaat

Met gevelbepleistering transformeert u de volledige woning. Een bewerking met enorm veel voordelen zoals isolatiemogelijkheden en een naadloos, perfect egaal resultaat. Reken op onze jarenlange ervaring en vraag uw vrijblijvende offerte!

©2024 Façadri bv

Made by KMO Design

Contactgegevens

Facadri

Hermelijnlaan 76/201
1700 Dilbeek
België

BTW BE0845 331 046